dimarts, 14 d’abril del 2015

24a BICICLETADA POPULAR, DEMASAB

24a BICICLETADA POPULAR, Plaça Font de la Roda a Sant Andreu de la Barca, 26 d’abril 2015, amb el lema: Per un Llobregat NET

Hem triat el lema “Per un Llobregat NET” perquè considerem molt important sensibilitzar-ne. La situació actual de la qualitat de l’aigua del nostre riu és altament deficient. La Directiva Marc de l’Aigua, de la Unió Europea, plantejava que per l’any 2015, l’any en curs, s’havia d’haver aconseguit que l’aigua en general, i en particular, la dels rius, evidenciés un bon estat  ecològic.
El Col·lectiu per a la Defensa del Medi Ambient de Sant Andreu de la Barca, DEMASAB, vol fer prendre consciència a les institucions i la població en general, la importància que l’aigua té per a la salut humana, per la indústria i pels espais naturals i el medi ambient.
Per aquesta raó volem donar a conèixer la problemàtica existent., N’hi haurà prou amb un sol exemple: el febrer passat, per raons preventives,  es va deixar d’agafar l’aigua del riu Llobregat, per a la depuradora de Sant Joan Despí (aquest és l’origen de l’aigua que es beu a gran part de Barcelona). perquè contenia dioxans, un producte altament tòxic, i que, pel que sembla, provenien del riu Anoia. Caldria, d’una vegada per totes, ser rigorosos amb els permisos dels abocaments “incontrolats” al riu i a tots els seus afluents.

Amb la 24a Bicicletada Popular, recollirem signatures fent proposta Per un Llobregat NET.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada