dimarts, 2 de maig del 2017

El Col·lectiu per a la Defensa del Medi Ambient de Sant Andreu de la Barca, DEMASAB, va fer al·legacions per aturar més crema de residus a l’activitat de Cementos Molins.

La Generalitat atura la modificació de crema de residus a Ciments Molins a l’ espera d’ un altre informe. 

 L’empresa va sol•licitar http://www.llobregatdigital.cat/12006 al mes d’abril de 2016 al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat una modificació de la seva autorització per tal de variar les quantitats dels residus utilitzats com a combustibles alternatius, sense que suposés modificar la quantitat total (és a dir, s’incrementen les tones de pneumàtics fora d’ús i de fangs de depuradora, i es redueixen les quantitats de fusta i de CDR -combustible derivat de residus-).

El Departament va acceptar la modificació, després de qualificar-la com a no substancial. L'Ajuntament de Pallejà va presentar al•legacions a aquesta autorització i la Generalitat ha acceptat les al•legacions presentades pel consistori durant el període d’informació pública.

Així, l’Ajuntament de Pallejà va sol•licitar a la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic que elaborés un estudi d’avaluació de les emissions atmosfèriques reals generades per la fàbrica de ciment des del 2010, per tal de poder valorar la seva evolució i el compliment de la normativa. Aquest estudi s’ha incorporat al document de resolució i està disponible a la Regidoria de Medi Ambient per totes aquelles persones que el vulguin consultar.

Per la seva banda, Sant Vicenç dels Horts es mostra igual de ferm que el consistori pallejanenc,L’Ajuntament es referma en la seva oposició a què s’ampliï la crema de neumàtics a Ciments Molins, després que la Generalitat hagi autoritzat l’increment fins a 20.000 tones l’any, 4 vegades més que fins ara. El consistori esgotarà totes les vies possibles per evitar l'ampliació: primer, amb un recurs administratiu i la petició que cautelarment no s’augmenti la crema i, després, si fos necessari, via contenciós.

Des de l’Ajuntament, es creu que aquesta ampliació pot no ser innòcua. En aquest sentit, s’estan recollint dades d'elements contaminants que fins ara no es registraven i s'està treballant en l'elaboració d'un estudi epidemiològic amb la col•laboració de 9 ajuntaments de l'entorn.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada