dilluns, 6 de juliol del 2020

RIU LLOBREGAT I RIERA DE CORBERA, JUNY 2020


Aquest mes de Juny, membres de DEMASAB vam fer caminada per la vora del riu Llobregat, des de entrada costat Escola Josep Pla fins arribar a la riera de Corbera junt del riu, on estan les obres previstes per a la connexió de l'AP/ A2 a Sant Andreu de la Barca.



L'obra del Pont ja està quasi acabada, i a la zona del Riu i riera de Corbera seria bo aprofitar per treure la Canya Americana del riu;  aprofitant així l'obra de l'AMB que s'està fent  a la riera de Corbera, des de la zona de la Font de l'Hermano.  

DEMASAB, amb la Caminada pel riu, vam fer algunes observacions a millorar:

  • Gestionar la manera per eliminar la canya Americana (arundo donax) ja que es considera com a espècie invasora i posa en perill la canya autòctona.  - Del que farem escrit a l'Ajuntament.







  •  Abordar la gestió de residus al riu (compreses, tovalloletes humides, altres), malauradament, hem tornat a trobat tot tipus de residus en la llera del riu, debut a la irresponsabilitat d'una part de la ciutadania.





  • També demanar a l'Ajuntament la necessitat de tubs per a la separació de les aigües pluvials i es residuals, per evitar aigües brutes al riu.  (D'arbres a zona d'inundació  del riu, vam treure tovalloletes penjades).


  • Necessari de posar  cartells informatius fent recordatori de no llençar bosses de plàstic amb defecacions, residus a la llera del riu o pel camí.

Volem aprofitar per agrair la bona iniciativa de moltes persones que cuiden del nostre entorn, inclòs amb activitats altruistes de recollida de residus al riu Llobregat, riera de Corbera o zones de muntanya.

D'entre tots farem més per a la conservació de la Natura.


1 comentari:

  1. Molt bona feina. Hem d'estar aldrta i procurar que el camí no sigui un espai hostil paels vianants, donat l'ús intensiu per ciclistes.

    ResponElimina