dilluns, 3 de desembre del 2018

LA MÚSICA DELS ARBRES: Acte públic organitzat per DEMASAB


El dia 29 de novembre, a la sala de les Escoles Velles de SAB es va emetre un documental, a càrrec de Jordi Archs i Nines Trillo sobre la història de la riera de corbera explicada per naturalistes; així com explicacions detallades d'estudis fets en aquesta zona (flora i fauna).



     Pot ser que la riera de Corbera és un dels paratges més bonics i visitats per la gent de Sant Andreu de la Barca on un salt d’aigua anomenat la Mola d’en Valls, sorprèn gratament a tot-hom, per la seva singular morfologia en forma de tobogan formant un gorg natural. Aquest espai presenta una significativa diversitat paisatgística i unes condicions adequades per a diferents espècies, tant faunístiques com vegetals degut a l’heterogeneïtat del territori. 

     El documental, explica els treballs realitzats per naturalistes: tres biòlegs, dos ornitòlegs, un tècnic en paisatge, un historiador local i una tècnica en educació, per investigar i trobar tant potencialitats com amenaces d’aquest espai.

      El documental presentat és un resum del treball dels naturalistes a la riera de Corbera, tot mostrant les tècniques de treball de camp, què n’extreuen i per a què ha de servir. Una interpretació del paisatge tot llegint la natura, la que es veu i la que sa sent.

     La Música dels Arbres, va resultar un document gràfic senzill, però ple de contingut on a través del roure de la font de l’Hermano i de l’aigua de la riera com a fils conductors, es va donar a conèixer la història del procés natural i antròpic que s’hi desenvolupa. Manifestant que la música dels arbres és la que aporten, proporcionant vida àmplia per la natura a nivell biològic, que al cas del roure de la font de l’Hermano l’ha estat donant per un 200 anys de vida que te, a més de poder-la donar arribant als 800 anys. 

     La sala va estar plena a tope, i van haver fortes aplaudiments pel reportatge. 

     Per tant, des de DEMASAB, volem  agrair el bon treball fet pels naturalistes i professionals que han col·laborat en aquest documental, així com l’assistència de la gent. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada