diumenge, 12 de gener de 2020

SORTIDA NATURALISTA "LA VIDA ÍNTIMA DEL BOSC"
 
 


 
Aquest diumenge passat, 17 de novembre, des de DEMASAB es va organitzar una sortida naturalista pels voltants del Gorg de la Mola, en la riera de Corbera.
Aquesta activitat va estar organitzada i dirigida per un naturalista que col·labora en la nostra associació; Jordi Archs, un professional amb molts coneixements sobre la flora i fauna que ens podem trobar en aquesta riera i voltants.
L'activitat va començar a les 10h del matí, des de l'estació del FGC de Sant Andreu de la Barca. Va ser un grup format per unes 20 persones, que prèviament s’havien inscrit en la nostra entitat. Entre aquest grup hi havia persones integrants d’altre entitat, NACS (Sociedad para la Conservación de la Naturaleza y del Animal), una associació ecologista de Corbera de Llobregat. Volem agrair les seves explicacions sobre l’activitat en la seva pàgina web:
https://www.nacsinfo.com/
Durant tota l’activitat el naturalista fa oferir explicacions detallades dels tipus d’arbres, plantes, animals de la zona, peixos de la riera,... tot el que ens anàvem trobant, des de la “Fuente del hermano”, fins arribar al gorg de la mola. Com per exemple: chopos, robínies, pins carrassos, alzines, esquirol vermella, mussols,...
Tota aquesta zona de muntanya va ser utilitzada pel cultiu del raïm, però amb la arribada de la fil·loxera, es va plantar pins per utilitzar la fusta; actualment, ha rebrotat les alzines, que eren originaries d’aquesta zona, muntanyes del litoral.
Volem donar les gràcies a tots els participats per participar i, sobretot, al naturalista que va fer les explicacions amb molt d’interès, responent a qualsevol qüestió que podia sorgir.
Comentar que també es va aprofitar la caminada en grup per netejar la zona d'escombraries.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada